TROJANSKE HESTE

BRIX Trilogien
Når udplyndring bliver til en livsstil
får en gruppe mennesker i et samfund, så vil disse i længden udvikle et retssystem,
der tillader det, og et moralkodeks, der hylder det.

Frédéric Bastiat, 1801-1850
København 2020. Efter endnu et voldsomt terrorangreb i København, dominerer frygten stadig. Men en gryende oprørsstemning ulmer i befolkningen med hyppige demonstrationer og civil ulydighed.
Terrorpakke III er vedtaget og har ændret danskernes hverdag gennemgribende. Øget overvågning og kontrol. ID-kort, der forsøges afløst af ID-chip. Samkøring af registre. Begrænsede frihedsrettigheder. Det private vagtværn, BlackStar, har overtaget centrale dele af politiets magtbeføjelser. Det globale elitære netværks plan, Agenda I, fortsætter.
Rasmus Løvfelt, Københavns nye politidirektør modtager et hemmeligt notat om justitsminister Lone Brincks mystiske død. Politikommissær Leo Brix, der er på vej på pension, bliver bedt om at efterforske sagen i al diskretion, som konstitueret leder af drabsafdelingen. Sammen med politiassistenterne Sofia Kvist og Eric Funk hvirvles han ind i en række spektakulære mordsager. Ved første øjekast tilsyneladende uden forbindelse til hinanden. Men kun tilsyneladende.
  - Løvfelt vil have mig tilbage i tjenesten. Han siger, der er brug for min ekspertise. Brix så ned i bordet.
  - Ja, til hvad?  Der er noget, du ikke fortæller mig? Kvist fastholdt sit stirrende blik.
  Brix så væk.
  - Du husker sagen om Politidirektør Levander, der blev sprunget i luften…
  - Ja, det er sgu ikke hver dag, at en højtstående politimand bliver udsat for et attentat. Hvad har det med …
  - Ti nu stille Kvist, for en gangs skyld og lyt? Brix satte sig igen for bordenden. - Levander var korrupt. Betalt af IGF-koncernen. Han var med i en sammensværgelse, der har infiltrereret etaten, embedsmandsværket, Christiansborg. Og her kommer det sjove. Løvfelt har fået et anonymt tip om, at Justitsminister Brinck ikke døde af et hjertetilfælde. 
Der blev en lang pause. Kvist spærrede øjnene op, udstødte en lille fløjtelyd.
  - Du er bange for, at Løvfelt ikke har rent mel i posen.  
  - Ja, tanken har strejfet mig. Vi skal til bunds i det her Kvist. Strengt fortroligt.
Kvist trak pegefingeren henover læberne. Brix nikkede indforstået.


Anmelderne skriver:

”En spændende og velskrevet historie med et godt plot – en rigtig konspirationskrimi, hvor livet i Danmark er beskrevet i år 2020, og som desværre ikke virker så usandsynligt.”
Jannik Lunn, Bogpusheren.dk
"Trojanske Heste baseres på velkendte konspirationsteorier, og det giver mening. For i morgen er det måske virkelighed. Der er ikke mange af den slags bøger på markedet, der samtidig har et budskab. Bogen er ikke alene en spændende krimithriller, den er også et opråb… rigtig godt gået.”
Lars Poulsen, B for bog.

”Det er ”fagre nye verden” med det private vagtværn - BlackStar, der med brutalitet udøver, hvad der tidligere var politiopgaver. Det menneskelige aspekt er Leo Brix og hans regelrette kamp mod lovløsheden.
En læseværdig krimithriller, hvis du kan tåle fremtiden, som ikke er langt bort – 2020 - er lige rundt om hjørnet.”
Anne-Lise Hansen, Krimi-cirklen.BERTELSEN & SCHWERDFEGER