FJERNSTYRING
BRIX Trilogien
Sandheden er en vej uden ende.

Jeg kan ikke føre dig til sandheden, helleringen andre kan.
Du er nødt til at opdage den, mens du lever,
opdage den hver dag, hvert øjeblik.

Krishna Murti, Madras 1956
København 2019.

Efter et terrorangreb mod Danske Central Bank i 2017, er Danmark i hastig forandring. I en atmosfære af frygt og afmagt er den stærkt restriktive Terrorpakke 3 på trapperne - alt sammen i sikkerhedens navn.
Blev angrebet gennemført af muslimske terrorister? Eller af den internationale storbank IGF, som en del af en politisk strategi styret af et magtfuldt elitært Netværk?
Danmarks første internet Tv-station - 24Net skaber gennem sin aggressive dækning af sagen alvorlig tvivl om Terrorkommisionens konklusion. Fejlbedømte chefen for Antiterrorkorpset Politikommissær Leo Brix situationen?  Var hans manglende dømmekraft skyld i den blodige massakre? Eller var han udset som offerlam?
På randen af selvmord, ser Brix lys for enden af tunnelen. Hans gamle chef politiinspektør Finn Melby afslører hemmeligt bevismateriale fra PET. Gradvist indser Brix, at han er brik i en kynisk global plan, der rækker langt ind i regering og magtapparat.

  - Hvad ville du sige, hvis jeg kunne bevise, at Antiterrorkorpset ikke fejlede, men kørte helt efter bogen? Afbrød Melby. At I bliver slagtet for at dække over en større betændt sag?
Brix følte et sug i maven af nervøsitet. I morgen kom Terrorkommisionens rapport.
  - Jeg har set, hvordan sandheden er blevet en trussel mod den etablerede uorden i Danmark, fortsatte Melby. - Der sker ting bag demokratiets papirtynde kulisse, som ikke tåler dagens lys.
  - Er du sikker på, det er så slemt? Brix så tvivlende ud. - Jeg mener, vi har en retsstat, der hører til blandt de mindst korrupte i verden?
  - Ja, men vi passer ikke på den. Mens vi ser TV og hyggeshopper i Storcentret, smuldrer den væk for øjnene af os. Det her angår dig langt mere, end du forestiller dig, Brix. Tro mig.
Det var ved at blive en foruroligende samtale. Brix havde aldrig set Melby så desillusioneret før.
Fandtes der hemmeligt bevismateriale? I lyset af 24NET’s mange afsløringer var det ikke usandsynligt. Brix drak det sidste af sin øl. Var der mere, der ikke tålte dagens lys? Brix løsnede slipset. Hans intuition fortalte ham, der var langt mere, end han havde lyst til at vide.

Anmelderne skriver:

”Fjernstyring er underholdende og fuld af tempo … Realistisk i nær fremtid?  Temaerne i bogen er højaktuelle og væsentlige … Sproget har fået masser af opmærksomhed og kærlighed … Gode personbeskrivelser.”
Rebekka Andreasen, Vildmedkrimi.dk

”Der er tale om en yderst effektiv thriller, som både er velskrevet og virker meget troværdig i disse terrortider.”
Jannik Lunn, Bogpusheren.dk

”En velskrevet letlæselig krimithriller med mange overskuelige kapitler. Det går over stok og sten i store dyre biler, gamle helikoptere, sneplove, droner og meget andet…”
Hanne Pedersen, Krimi-Cirklen

”Det er interessant at læse en spændingsroman der måske er tættere på virkeligheden end de fleste bryder sig om. Og en spændingsroman er det. Spændingskurven er støt stigende, indtil det hele kulminerer med et brag… ”
Lars Poulsen, B for Bog.

BERTELSEN & SCHWERDFEGER